Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

#Eurowhisper

Φοβάμαι, πως σαν Έλληνες δεν είμαστε ικανοί να ορθοποδήσουμε ανεξάρτητοι. Έχουμε αποδείξει με τη νεότερη ιστορία μας, ότι έχουμε πολλές διαφορές από τους αρχαιότερους προγόνους μας. 
Δείχνουμε πως χρειαζόμαστε να είμαστε υποδουλωμένοι κάπου, γιατί έτσι τρωγόμαστε κυρίως με τον κατακτητή. Γιατί έτσι, είμαστε ενωμένοι σαν έθνος, απέναντι σε έναν κοινό εχθρό. Τον όποιο εχθρό.!
Μας αρέσει να τρωγόμαστε..., μας αρέσει να μαχόμαστε με κάποιον, να ρίχνουμε σε αλλουνού τις πλάτες την ευθύνη. 
Δεν έχω εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό. Με την Ευρωπαϊκή καθοδήγηση (και χαλινάρια) νιώθω περισσότερη ασφάλεια. Θέλω όμως να πιστεύω πως έχουμε αλλάξει, ή πως μπορούμε να αλλάξουμε. Πως απλά θα μάθουμε να αγαπιόμαστε και να σηκώνουμε μαζί τα μανίκια να δημιουργούμε θαύματα κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη, νόμισμα, πολίτευμα ή οτιδήποτε άλλο. Πως μπορούμε να αναλάβουμε την ευθύνη του μικρόκοσμου, στα σπίτια μας και του μακρόκοσμου, στον πλανήτη μας, στον οποίο ζούμε.
Φταίνε οι γονείς μας λέγαμε μικροί. Τώρα λέμε φταίει η κυβέρνηση, ή η τρόικα, ή ο όποιος, εκτός από εμάς. Ας ωριμάσουμε πια να δουμε πως όλοι μας έχουμε μερίδιο ευθύνης για αυτά που μας συμβαίνουν. Σαν οντότητες ξεχωριστά, μα και σαν λαός μαζί.
Ανεξάρτητα από το αν πούμε ΝΑΙ ή ΟΧΙ στα μέτρα, αν θα έχουμε κάποιο άλλο νόμισμα ή το ευρώ, αν είμαστε δεξιοί ή αριστεροί. Είμαστε ικανοί να μεγαλουργήσουμε όταν είμαστε μαζί!
Υπάρχουν ακόμα και σήμερα Έλληνες που γίνονται πρότυπα προσωπικοτήτων, επιχειρήσεων, εφευρέσεων, τεχνών και άλλα πολλά ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο. Σκέψου τι μπορούμε να κάνουμε μαζί! 
Έχω διαμορφώσει την άποψή μου για το αν θέλω ή όχι τα συγκεκριμένα μέτρα.., όποιο και αν είναι όμως το τελικό αποτέλεσμα, θέλω να το αξιοποιήσω όσο καλύτερα μπορώ! Και σίγουρα ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε μεγαλοπρεπή αποτελέσματα.!

Υ.Γ.
το πρώτο βίντεο αφιερωμένο στον μικρόκοσμό μας (σαν Έλληνες)

το δεύτερο βίντεο αφιερωμένο στον μακρόκοσμό μας (σαν Ελλάδα)

1 σχόλιο: